Rose Maryssons

Heb jij al eens een echte wijnproeverij meegemaakt?

wijnproeverij

Voor iedere liefhebber van een lekker glaasje wijn is er nu de wijnproeverij van Wijn en Druif. Tijdens deze proeverij ga je allerlei soorten wijn uitproberen, en er voor eens en altijd achter komen welk type wijn bij jou favoriet is. Deze proeverij draait overigens niet alleen over de smaak van de wijn. Je gaat er namelijk ook echt van alles leren over wijn, bijvoorbeeld hoe je kunt zien hoe oud de wijn ongeveer is (aan de kleur namelijk) en hoe je aan de smaak het type wijn herkent. Dit zijn allemaal dingen waar je normaal gesproken helemaal niet bij stil zou staan als je een wijntje drinkt, en die het na de wijnproeverij echt een stuk leuker maken. Als je namelijk een beetje kennis van wijn hebt wordt het drinken ervan leuker. Je leert dan veel intenser te genieten van de smaak, en kunt ook diverse smaken van elkaar onderscheiden.

Hoe drink je wijn op een wijnproeverij?

Veel mensen denken dat je tijdens een wijnproeverij ontzettend dronken gaat worden omdat je heel veel glazen wijn drinkt. Dit is echter (meestal) niet het geval. Je krijgt namelijk van alle wijnen die je drinkt veel minder ingeschonken dan je normaal gesproken zou krijgen als je ergens wijn bestelt of zelf inschenkt bij gasten. Want als je van elke smaak die je proeft meteen een heel glas moet drinken dan ben je natuurlijk binnen de kortste keren dronken en kun je bovendien maar een zeer beperkt aantal smaken proberen, en dat zou zonde zijn. De glazen worden tussen elke smaak in schoongemaakt, want je wilt natuurlijk niet dat een nieuwe smaak zich vermengt met het restantje wijn  van de vorige fles.

Wijn proeven in Noord Holland

Wijn en Druif zit gevestigd in Noord Holland, dus als je daar woont dan kun je bij ze terecht voor zo’n heerlijke wijnproeverij aan huis. Je geeft het aantal personen door waarmee je deze proeverij wilt meemaken en Wijn en Druif zorgt voor de rest. Ze nemen een pakket heerlijke wijnen mee uit hun winkel met delicatessen, en als je wilt kunnen ze ook zorgen voor een aantal lekkere versnaperingen die passen bij de wijnen die jullie gaan proeven. Een heerlijke fuet worst in Spanje bijvoorbeeld, of een plateau met allemaal verschillende, Franse kaasjes. Daarmee maak je zo’n proeverij natuurlijk helemaal compleet. Liever zelf voor de hapjes zorgen en Wijn en Druif enkel de wijnen laten verzorgen? Dat kan natuurlijk ook!

Wijnen beoordelen op een formulier

Natuurlijk krijg je tijdens zo’n proeverij ook allemaal een formuliertje waarop je invult wat je allemaal hebt geproefd, en wat je ervan vond. Door het te moeten noteren denk je er beter over na den proef je met meer aandacht. Het is dus echt een leerzame ervaring over wijn drinken. Je zult zien dat de sommelier veel dingen vertelt die je nog niet wist over wijn, en dat je na deze proeverij te hebben meegemaakt op een hele nieuwe, en leukere wijze van een glaasje wijn kunt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *